Un veac de la izbucnirea Marelui Razboi 1914-2014

Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, conform tradiției, ține să marcheze, prin manifestări științfice, momentele importante ale trecutului. Așa cum știm, în anul curent se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial, eveniment istoric de primă însemnătate pentru transformările fundamentale la care întreg continentul european a fost supus în anii de după. Sigur, „Marele război” s-a dovedit a fi fundamental pentru crearea României Mari în anul 1918.PMR_afis

Evenimentul organizat  de asociația noastră și programat pentru marți, 9 decembrie 2014, ora 14:30, în sala de festivități a Bibliotecii Universității din Oradea, se vrea unul de reamintire a faptelor vremii, de cinstire a memoriei colective și a eroilor noștri, căzuți la datorie pentru apărarea țării.

Vor fi trei momente importante și anume: primul, de prezentare pe scurt a semnificației momentului marcat, prin cuvântul unui cadru didactic al Departamentului de Istorie (Universitatea din Oradea) – prof. univ. dr. Viorel Faur. Partea a doua a simpozionului va consta în câteva prezentări ale studenților și masteranzilor aceluiași departament, pe unele chestiuni punctuale ale temei. Între ele amintim: Societatea transilvăneană în timpul conflictului, Calvarul prizonierilor români, Personalitatea Ecaterinei Teodoroiu. În final, Biblioteca universitară va asigura o expoziție de carte și periodice pe tema războiului mondial.

Reclame

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s